Жарияланды: 02.11.2022

0

Бауырсақ-көшпелі халықтардың дәстүрлі тағамы. Бауырсақ-бұл жай ғана пісіру емес, ол ежелден күн мен бақытты бейнелейді. Сондықтан ең қымбат және мейірімді қонақтарға ғана бауырсақтан дәм тарттырған. Атаудың өзі қазақ тіліндегі “бауырмасу, бауырласу, бауырым” деген сөздерден шыққан, ол орыс тіліне аударғанда “бірігуге, туыстыққа, бауырға деген ұмтылыс”дегенді білдіреді. Бауырсақ-қазақ халықтарының дәстүрлі нанының бір түрі,майға қуырылған төртбұрышты немесе дөңгелек пончик тәрізді. Рецепттің қай халыққа тиесілі екеніне байланысты қамырдың әртүрлі нұсқалары бар. Сіз бауырсақтарды ашытылмаған немесе ашытылған қамырдан дайындай аласыз. Бұл тағамның пайда болу тарихы қазақ халықтарының көшпелі өмір салтымен байланысты. Мұндай жағдайларда нан дайындау тез және оңай болуы керек, сонымен қатар Қиын жорық жағдайлары ескерілді. Қазіргі кезде заманауи бауырсақтар қазанда дайындалады. Қазақ халқында бұл дәмді пончиктерсіз іс жүзінде бірде-бір дәстүрлі мереке өтпейді. Рәсіммен танысу үшін келесі сілтемеден өту керек: https://youtu.be/OSsVTmzm-lY!

 

 

Поделиться материалом

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Келушілер

Онлайн келушілер – 7480
Пайдаланушылар – 5
Қонақтар – 7475
Барлық келушілер – 0