05.05.2024 01:22

Ошақ

Ошақ – қазанды орнатуға арналған құрылғы. Оны "қазан-ошақ" деп те атайды. Қазақтар ошақтың үш түрін пайдаланады: өрнекті шеңбер…

13 / 12 / 2018

0

Торсық

Торсық – қымыз, айран және басқа да сусындарды тасымалдауға арналған сыйымдылығы 10 литрге дейінгі былғары құты. Торсықтың бірнеше…

13 / 12 / 2018

0

Келі-келсап

Келі – тарыны аршуға арналған ыдыс-аяқ, жоғарғы бөлігі тар етіп кесілген конус түрінде қатты ағаш кесектерінен жасалады. Шығарғаннан…

13 / 12 / 2018

0

Тегене, зерен

Тегене – қымыз салуға арналған шеттері түзу және дөңгелек "құлақшалары" бар сыйымды ыдыс. Қатты ағаштан жасалған, кейде құлақтар…

13 / 12 / 2018

0

Астау

Астау – ет, бешбармақ, палауға арналған кең жиектері бар ұзын пішінді ағаш ыдыс. Қазіргі уақытта тұрмыста белсенді қолданылады.

13 / 12 / 2018

0

Піспек

Піспек – сусындарды текшелерге ұруға арналған саңылаулы қасық. Шумовканың ұзын тұтқасы қақпақта бұрғыланған тесік арқылы сыртқа шығады, оның…

13 / 12 / 2018

0