Ошақ – қазанды орнатуға арналған құрылғы. Оны "қазан-ошақ" деп те атайды. Қазақтар ошақтың үш түрін пайдаланады: өрнекті шеңбер…
Торсық – қымыз, айран және басқа да сусындарды тасымалдауға арналған сыйымдылығы 10 литрге дейінгі былғары құты. Торсықтың бірнеше…
Келі – тарыны аршуға арналған ыдыс-аяқ, жоғарғы бөлігі тар етіп кесілген конус түрінде қатты ағаш кесектерінен жасалады. Шығарғаннан…
Тегене – қымыз салуға арналған шеттері түзу және дөңгелек "құлақшалары" бар сыйымды ыдыс. Қатты ағаштан жасалған, кейде құлақтар…
Астау – ет, бешбармақ, палауға арналған кең жиектері бар ұзын пішінді ағаш ыдыс. Қазіргі уақытта тұрмыста белсенді қолданылады.
Піспек – сусындарды текшелерге ұруға арналған саңылаулы қасық. Шумовканың ұзын тұтқасы қақпақта бұрғыланған тесік арқылы сыртқа шығады, оның…