20.04.2024 16:36

Теркеш

Ұсақ ыдыс-аяқ, тостаған, ожау, кесе — ағаштан, жылқы терісінен жасалған, сыртынан өрнектермен безендірілген теркеште сақталған. Ішінде жұмсақ шүберекпен…

10 / 08 / 2020

0

Шара, ожау, саптаяқ, тостаған

Тарихи-өлкетану музейінің қорынан алынған ыдыс-аяқтарды бейнелейтін фотосуреттерде келесі заттар бейнеленген: шара - қымызға арналған тостаған. Кейбір жерлерде оны…

10 / 08 / 2020

0

Қазан

Қазан басқа ыдыс-аяқтардың арасында маңызды орындардың бірін алады. Қазақтар барлық тамақты қазанда дайындайды. Халық оны жай қазан емес,…

10 / 08 / 2020

0

Табақ

Табақ – етке арналған жалпақ табақ. Оны жасау үшін кептірілген емен немесе қайың суда қайнатылады, содан кейін әртүрлі…

10 / 08 / 2020

0

Астау

Астау – тағам беру үшін арналған ыдыс – аяқ. "Астау" - қазақтың алғашқы ағаш ыдысы, бешбармақ, палау, ет,…

10 / 08 / 2020

0

Торсық

Торсықтар - сыйымдылығы 4-5 литрге дейінгі жолда қымыз тасымалдау үшін пайдаланылған былғары ыдыстар. Олар әртүрлі формалармен ерекшеленді: дөңгелек,…

10 / 08 / 2020

0