29.03.2024 08:03

Жарияланды: 22.10.2021

0

Наурыз көже – Наурыз мейрамында дайындалатын дәстүрлі тағам. Оның тарихы Қазақстан аумағында (тек қана емес) сақтардың, сарматтардың және басқа да арийлік көшпенділердің шығыс-ирандық тайпалары өмір сүрген сонау алыс уақыттардан бастау алады.

Дегенмен, бүгінгі күні рецепт көптеген өзгерістерге ұшырады. Сондықтан әр үй иесі оны өз бетімен дайындайды. Бір нәрсе өзгеріссіз қалады – қазақ халқы үшін қасиетті болып табылатын 7 санымен тікелей байланысты ингредиенттер саны бар.

21 қазан күні Б.Майлин атындағы тарихи-өлкетану музейінің базасында «Ұлы Дала» тарихи қайта құру және ежелгі технологиялар клубы аясында мастер-класс өтті, оның барысында Әйеттің ауыл тұрғыны Асимова Зайра Жұманқызы онлайн-келушілермен дәстүрлі көктемгі сорпаны дайындау құпиясымен бөлісті.

Наурыз көжені дайындау барысындағы қажетті өнімдер тізімімен және іс-әрекеттер алгоритмімен сілтеме бойынша өту кезінде толық танысуға болады: https://youtu.be/Hgs9Sshyk2s

Поделиться материалом

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Келушілер

Онлайн келушілер – 920
Пайдаланушылар – 0
Қонақтар – 920
Барлық келушілер – 0